Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

24 oktober 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

'Outsider at Home'

23 oktober t/m 18 november  

Duo-expositie bestaande uit '100% Gou-gou', schilderijen en keramiek door Edmond Rinnooy Kan, en 'Alice and her Wonder Apple', een mixed-media installatie van Toyoko Shimada. Behalve in pand Roodbol is de tentoonstelling in galerie Lange Dwars. Opening op 26 oktober door Alexander Rinnooy Kan, wiskundige en oud-voorzitter van de Sociaal Economische Raad, om 18.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>


Komende Expositie

20 november t/m 2 december

Boermans' Collected Photo Works

Paul Boermans (Zwolle 1948) zoekt aansprekende composities, structuren en vormen via de lens van zijn camera. Dat vergt goed kijken en intensief werken aan een eigen creatie. Zijn composities vormen één beeld. Hij beschildert de foto's met waterverf. Dat maakt ze vrolijk, levendig en origineel. Lees verder >>


Nieuws

Oproep voor firmanten

Op 11 december, tijdens Kaarsjesavond, kunnen firmanten van de Firma Van Drie in de museumtuin hun werk te verkopen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Je bent van harte uitgenodigd. Graag opgeven via administratie@firmavandrie.nl vóór 15 november.


Nacht van de Verwondering

nacht-van-de-poezie-klein.jpgAanstaande zaterdagavond 27 oktober organiseert de Werkgroep Poëzie Gouda de Nacht van de Verwondering. Zes stadsdichters, uit verschillende steden in Nederland - onder wie Joost Zwagerman, voormalig stadsdichter van Alkmaar - dragen voor in Museum Gouda. Het evenement speelt zich af tussen 20.30 (deur open vanaf 20.00 uur) en 1.00 uur. Museumvrienden, firmanten en vrienden van de Firma Van Drie kunnen het evenement voor € 5,50 bijwonen. Anderen betalen € 12,50. Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●● Jan Mostert en Ruben van Veen exposeren onder de titel 'Nader te bepalen' beelden, tekeningen en schilderijen in de STA-ART-galerie in Alphen aan den Rijn, Hoofdstraat 33. Van 31 oktober tot 24 november, woensdag tot zaterdag 11-17 uur, koopzondagen 13-17 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd voor de opening op zondag 4 november om 16.00 uur.

●●● Carla Rodenberg heeft een bescheiden expositie van schilderijen in Museum Gouda. Van  9 november tot 6 januari. Je bent van harte welkom op de opening op vrijdag 9 november om 15.00 uur door Fusien Bijl de Vroe van de Vereniging Rembrandt.


Jaap van den Berg in het Filmhuis

In de gang en de foyer van het Filmhuis programmeert de Firma Van Drie de tentoonstelingen. De komende maanden exposeert firmant Jaap van den Berg er met foto's die hij maakte van het zen kyudo boogschieten in een Frans boeddhistisch centrum. Kyudo boogschieten is meer een vorm van meditatie dan een sport. Het ontstond in Japan nadat het boogschieten in de krijgsmacht had plaatsgemaakt voor wapens met buskruit. Meer over Jaap van den Berg op www.beeldenmeer.nl.


vogeltje-claudia.jpgOnline expo van Claudia Huft

De tentoonsteling 'Meer dan honderd vogels' van Claudia Huft in pand Roodbol mag afgelopen zijn, de gelijknamige online expo op de site van de Firma Van Drie is nog te zien. Ook van de fysieke tentoonstelling zijn achteraf beelden te bekijken in het expo archief op de site. 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

26 oktober

Opening van de duo-tentoonstelling 'Outsider at Home' van Edmond Rinnooy Kan en Toyoko Shimada. Door Alexander Rinnooy Kan, wiskundige en oud-voorzitter van de Sociaal Economische Raad. 18.00 uur in pand Roodbol.

 

2 november

Japanse film in het kader van de tentoonstelling 'Outsider at Home'. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagavondactiviteiten

27 oktober

De Werkgroep Poëzie Gouda organiseert de Nacht van de Verwondering. Zie hiernaast.

 

10 november

Looped Exodus, Timothe, Skinfiltr8r (dj's en vj's) en Ferdi Schukking (live sax), deze keer optredend onder de titel 'To project and to serve' verzorgen een swingende dansavond. 22.00 tot 1.00 uur in pand Roodbol.