Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

7 november 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

'Outsider at Home'

23 oktober t/m 18 november  

Duo-expositie bestaande uit '100% Gou-gou', schilderijen en keramiek door Edmond Rinnooy Kan, en 'Alice and her Wonder Apple', een mixed-media installatie van Toyoko Shimada. Behalve in pand Roodbol is de tentoonstelling in galerie Lange Dwars. Opening op 26 oktober door Alexander Rinnooy Kan, wiskundige en oud-voorzitter van de Sociaal Economische Raad, om 18.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>


Komende Expositie

20 november t/m 2 december

Boermans' Collected Photo Works

Paul Boermans (Zwolle 1948) zoekt aansprekende composities, structuren en vormen via de lens van zijn camera. Dat vergt goed kijken en intensief werken aan een eigen creatie. Zijn composities vormen één beeld. Hij beschildert de foto's met waterverf. Dat maakt ze vrolijk, levendig en origineel. Lees verder >>


Nieuws

Sinterklaas - uit de kunst

icoon-st-nicolaas.jpgOp de avond voor Sinterklaas feestelijk wordt ingehaald in Gouda, staat hij centraal in een lezing door Marianne Lint. Aan de hand van afbeeldingen van schilderijen en plastieken laat zij zien hoe bepalend de kunst door de eeuwen heen is geweest voor het imago van de sint zoals we hem nu kennen. De manier waarop wij in Nederland Sinterklaas vieren is uniek in de wereld. Het is een feest dat op een eeuwenoude traditie stoelt. Het sinterklaasfeest is volgens velen ons meest kenmerkende immateriële cultureel erfgoed. Vrijdag 16 november, 21.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>


Nacht van de Verwondering

De Nacht van de Verwondering in Museum Gouda, mede georganiseert door de Firma Van Drie, was een succes. Meer dan honderd bezoekers luisterden op 27 oktober naar Joost Zwagerman en andere stadsdichters en oud-stadsdichters. Een kleine impressie vindt u op de site van Museum Gouda.


Oproep voor firmanten

Op 11 december, tijdens Kaarsjesavond, kunnen firmanten van de Firma Van Drie in de museumtuin hun werk te verkopen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Je bent van harte uitgenodigd. Graag opgeven via administratie@firmavandrie.nl vóór 15 november.


Firmanten in het nieuws

●●● Roboodt, bekend om zijn funeral art, was vorige week te zien op TV Gouwestad. Wie de uitzending heeft gemist, kan hem alsnog bekijken via de website van de zender. Het item duurt ongeveer 8 minuten. Gouwestad TV.

●●● Jos van der Biezen heeft tot eind december een duo-expositie met Annemarie Abcouwer (STA-ART) in cultuurhuis Schoneveld te Houten. Bezoekadres Zonnehout 38. Op werkdagen open van 8.30 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur, zondags gesloten.

●●● Leni van den Band is een van de deelnemers aan 'BETER, de kunst van gezondheid', een interactieve onderzoeksexpositie door heel Medisch Centrum Haaglanden. 'Voor het eerst wordt op wetenschappelijke wijze, in een voor iedereen toegankelijke expositie de kernvraag onderzocht: 'Heeft kunst effect op de gezondheid?''. Van 9 november tot 8 februari. Zie www.beterconsortium.nl.

●●● grAp, het Goudse Architectuurcentrum (waarbij meerdere firmanten betrokken zijn), organiseert met Filmhuis Gouda op zaterdag 10 en zondag 11 november een filmfestival over architectuur. Er is een marathon van vijf architectuurfilms, voorafgegaan door inleidingen en informatie. Zie www.filmhuisgouda.nl en www.architectuurcentrumgrap.nl

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

9 november

Gesprek en discussie met publiek verzorgd door Toyoko Shimada, een van de twee huidige exposanten. Over overeenkomst en verschillen in het Japanse (Aziatische) concept van kunst en het Europese. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

16 november

Op de avond voor Sinterklaas feestelijk wordt ingehaald in Gouda, staat hij centraal in een lezing door Marianne Lint. Zie hirnaast.

 

Zaterdagavondactiviteiten

10 november

Looped Exodus, Timothe, Skinfiltr8r (dj's en vj's) en Ferdi Schukking (live sax), deze keer optredend onder de titel 'To project and to serve' verzorgen een swingende dansavond. 22.00 uur in pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteiten

18 november

Als afsluiting van de expositie 'Outsider at Home' van Toyoko Shimada en Edmond Rinooy Kan kunnen volwassenen en kinderen een workshop origami volgen in Galerie Lange Dwars. Van 15.00 tot 17.00 uur, Lange Dwarsstraat 19. Lees verder >>

 

Exposities

20 november

Wim de Leur, vice-president communications and government affairs North West Europe van de firma Siemens opent de tentoonstelling 'Paul Boermans - Collected Photo Works'. Dinsdag om 16.00 uur in pand Roodbol.