Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

21 november 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Boermans' Collected Photo Works

2 november t/m 2 december  

Paul Boermans (Zwolle 1948) zoekt aansprekende composities, structuren en vormen via de lens van zijn camera. Dat vergt goed kijken en intensief werken aan een eigen creatie. Zijn composities vormen één beeld. Hij beschildert de foto's met waterverf. Dat maakt ze vrolijk, levendig en origineel. Lees verder >>


Komende Expositie

4 t/m 16 december

Rien Potters: Metamorfose

Tentoonstelling van een serie portretten en fysieke, figuratieve voorstellingen in acryl op doek, hardboard en karton, aangevuld met aquarellen in lijn in acryl. De expositie heet 'Metamorfose' vanwege schokkende ervaringen, die Potters tot een compleet andere beeldtaal brachten. Van eerder fijnschilder-achtig werk naar de dominante fysiek-expressieve taferelen van nu. Lees verder >>


Nieuws

Henc van Maarseveen overleden

Vandaag bereikte de Firma Van Drie het bericht dat de oud-voorzitter van kunstcentrum Burgvliet Henc van Maarseveen gisteren is overleden. Henc is 85 jaar geworden. De crematieplechtigheid vindt plaats op zaterdag 24 november om 14.00 uur in de aula van begraafplaats IJsselhof in Gouda. Op verzoek van Henc geen bloemen. Na de plechtigheid is er gelegenheid te condoleren. Vanaf 17.00 uur is pand Roodbol, Achter de Kerk 13, geopend voor bekenden van Henc die elkaar daar willen treffen.


Voormalig café tijdelijk atelier

cafetollensstraat.jpgHet voormalige café aan de Tollenstraat 52 is tijdelijk beschikbaar voor een nette kunstenaar. Het staat op een hoek in de wijk Korte Akkeren. De kosten bedragen 150 euro per maand, inclusief gas, water en elektra. De prijs is laag omdat de eigenaar snel over het pand wil kunnen beschikken als zich een andere bestemming voordoet. Inlichtingen Robin de Munk, telefoon 070-3608397, e-mail robin@akbeheer.nl. Info www.akbeheer.nl.


Examenvak CKV

De Nederlandse regering is van plan om CKV, culturele en kunstzinnige vorming, niet langer verplicht te stellen als examenvak in HAVO-VWO. Als u het daar niet mee eens bent of anderszins bedenkingen heeft, kunt u vóór 25 november uw reactie geven via www.internetconsultatie.nl/bovenbouwhavovwo.


Spelregels Gasthuiskeuken

Voortaan een week van tevoren reserveren.

Elke eerste vrijdag van de maand om 18.30 uur serveren koks van de Firma Van Drie een vegetarische driegangenmaaltijd in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda. (H)eerlijk eten onder het genot van een muziekperformance of een gedicht. Voor iedereen een mooie gelegenheid om op informele wijze kennis te maken met de Goudse kunstcultuur. Wie erbij wil zijn, moet wel reserveren. Uiterlijk een week van te voren, dus tot de laatste vrijdag van de maand. Telefonisch 0182-512665 of per e-mail administratie@firmavandrie.nl. De maaltijd kost €12,50 per persoon, drankjes zijn niet inbegrepen. Firmanten en Vrienden van de Firma Van Drie betalen €10,00.


Data modeltekenen

Komende maand zijn in verband met Sinterklaas de data voor het modeltekenen gewijzigd. Die van 5 december is verplaatst naar de 12e. De eerstvolgende avond is de week erna, 19 december. Meer over het modeltekenen op de Firma Van Drie-internetpagina Projecten.


Firmanten in het nieuws

●●● Heleen Janssens van kunsthistorisch buro Icarus op Tournee biedt samen met ’t IJsselhuis elke zondag een 'Koek & Zopie Rondje Gouda' aan. Voorlopig tot minstens het einde van het jaar. Een anderhalf uur durende wandeling met kunsthistorisch commentaar, eindigend met een lekkere maaltijd. Meer informatie op www.kunsthistorischburogouda.nl.

●●● Dindi van der Hoek exposeert foto's bij Morren Galleries in Amsterdam. Ze doet dat samen met Maya Kulenovic (schilderijen) en Evert den Hartog (bronzen beelden). Feestelijke opening aanstaande zaterdag om 15.00 uur. Tot 20 januari te bezichtigen op het adres Prinsengracht 572. morrengalleries.nl.

●●● Loes Huis in 't Veld doet komend weekeinde, 24 en 25 november, mee aan de Open Ateliers van galerie/ateliers Marialust, Verzetsstrijderspark 16 in Apeldoorn. Zaterdag en  zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

23 november

Gouds Verhalenfestival in samenwerking met de openbare bibliotheek. Vanaf 19.00 uur in pand Roodbol en op allerlei andere locaties. In pand Roodbol vertellen jeugdboekenauteur Anke Kranendonk en Oliver Kruse-Dougherty. Kaartverkoop via de bibliotheek. Zie www.bibliotheekgouda.nl.

 

30 november

In het kader van de tentoonstelling Paul Boermans' Collected Photo Works een uur lang filmfragmenten uit het oeuvre van Kees van Kooten en Wim de Bie. 21.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

Zondagmiddagactiviteiten

7 december

De opening van de tentoonstelling 'Metamorfose', met werk van Rien Potters, wordt verricht door kunsthistorica Miep Vlag. Danseres Evita Meerding uit Gouda danst ritmische patronen, Pina Bausch-achtig, op muziek van Steve Reich. 16.00 uur in pand Roodbol.

 

Exposities

18 december t/m 6 januari

Lustrumtentoonstelling 5 tot 2500 cd/m2 is een lichtproject op verschillende locaties in de binnenstad van Gouda. In pand Roodbol is lichtkunst te zien van Simone van de Heuvel.