Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

5 december 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Rien Potters: Metamorfose

4 t/m 16 december  

Tentoonstelling van een serie portretten en figuratieve voorstellingen in acryl op doek, hardboard en karton, aangevuld met aquarellen in lijn, eveneens in acryl. De expositie heet 'Metamorfose' vanwege schokkende ervaringen die Potters tot een andere beeldtaal brachten. Van eerder fijnschilder-achtig werk naar de dominante fysiek-expressieve taferelen van nu. Lees verder >>


Komende Expositie

19 december t/m 6 januari

Lichtproject 5 tot 2500 cd/m²

Lustrumtentoonstelling 5 tot 2500 cd/m² is een lichtproject op verschillende locaties in de binnenstad van Gouda. In pand Roodbol is lichtkunst te zien van Simone van de Heuvel. Gouda maakt vanaf 19 december hernieuwd kennis met een kunstlichtproject in de donkerste tijd van het jaar. Met het openen van dit word-document krijgt u een voorproefje. Lees verder >>


Nieuws

Goudse Kunsttiendaagse 2012

kunsttiendaagse.jpgTien dagen lang, van vrijdag 7 tot en met zondag 16 december, tussen 13.00 en 17.00 uur, kunnen bezoekers van Gouda een kunstrondje maken in de sfeervolle binnenstad. Acht instellingen, waaronder de Firma Van Drie, doen mee. Welke het zijn leest u op www.galeriesgouda.nl. Bij de deelnemers is een flyer verkrijgbaar met de plattegrond, hier te downloaden als pdf.


Nieuwe verlichting pand Roodbol

De tentoonstellingsruimte van de Firma Van Drie krijgt nieuwe verlichting. Maandag 17 en dinsdag 18 december wordt een compleet nieuwe installatie aangebracht op basis van ledlampen. Dit betekent dat de stroomkosten in de toekomst wat minder zullen worden, want ledlampen zijn veel zuiniger en hebben een langere levensduur dan halogeenlampen. Bij de opening van het lichtproject 5 tot 2500 cd/m² wordt de nieuwe verlichting officieel in gebruik genomen. Lees verder >>


Eéndaagse tentoonstelling

schuttelaar1.jpgOp 11 december, tijdens 'Gouda bij Kaarslicht', zijn de schilderijen van Suzan Schuttelaar bezichtigen in het pand Rozendaal 17 te Gouda. De expositie geeft een overzicht van haar monumentale portretten uit 2012. Er is ook plaats gemaakt voor het werk van leerlingen van Suzan Schuttelaar. Ter plekke is het samenwerkingsverband Creatief Gouda aanwezig met een selectie van workshops, die gratis of tegen een kleine vergoeding kunnen worden gevolgd. Verder kan men informatie krijgen over het aanbod van creatieve workshops in Gouda. De tentoonstelling is geopend van 12.00 tot 22.00 uur. De workshops vinden plaats tussen 13.00 en 21.00 uur.


Stadsgedicht

Firmant Klara Smeets, stadsdichter van Gouda in 2011 en 2012, schrijft gedurende twee jaar elke maand een Stadsgedicht. Dit is het gedicht van december 2012. Lees verder >>


In memoriam Henc van Maarseveen

Het overlijden van firmant en oud-voorzitter van kunstcentrum Burgvliet Henc van Maarseveen was aanleiding voor het AD Groene Hart om bijgaand artikel over hem te publiceren (hier in pdf). Guus Muller schreef een kort in memoriam (hier als doc).


Werkruimte voor kunstenaar

Per 1 januari komt een deel van de werkruimte van Museum Ruim 1 op 10 aan de Noothoven van Goorstraat nabij het NS-station Gouda vrij. Het kan gehuurd worden voor 60 euro per maand. Inlichtingen? E-mail Hanneke Hemmes.


Firmanten in het nieuws

●●● Kees Hendriks exposeert met zijn metaalkunst tot 13 december in Parijs bij galerie Lieu 37, 37 rue des Petites Écuries. Zie www.lieu37.canalblog.com. De galerie is gevestigd in het centrum, vlak bij de Gare du Nord.

●●● Loes Huis in 't Veld doet mee aan Code Rood in Apeldoorn. Van 8 december tot 6 januari zijn in de binnenstad en de rand daarvan kunstwerken te zien in etalages, ontvangsthallen van kantoren en dergelijke. Ook zijn er speciale acties. Zie Code Rood.

●●● Het vliegend tapijt waaraan 45 Nederlandse en buitenlandse vrouwen op initiatief van firmant Saskia Serlé drie maanden borduurden, is tot 31 december te zien bij de Rabobank in het Goudse winkelcentrum Goverwelle. Firmant Jan Mostert leverde een bijdrage met een beeld van een fakir. Meer informatie op www.vliegendtapijtgouda.nl

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

7 december

De opening van de tentoonstelling 'Metamorfose', met werk van Rien Potters, wordt verricht door kunsthistorica Miep Vlag. Danseres Evita Meerding uit Gouda danst ritmische patronen, Pina Bausch-achtig, op muziek van Steve Reich. 16.00 uur in pand Roodbol.

 

14 december

In het kader van de tentoonstelling 'Metamorfose' toont de Firma Van Drie de film die Wim Wenders maakte voor danseres en choreograaf Pina Bausch, 'Dance, dance, otherwise we are lost'. Duur ongeveer 100 minuten. Aanvang 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Exposities

19 december

De opening van het lichtkunstproject 5 tot 2500 cd/m² vindt plaats op woensdag 19 december om 17.00 uur in de Museumtuin achter de Firma Van Drie. U bent van harte welkom om de spectaculaire openingsact bij te wonen.