Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

19 december 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lichtproject 5 tot 2500 cd/m²

19 december t/m 6 januari  

Lustrumtentoonstelling 5 tot 2500 cd/m² is een groot lichtkunstproject op negen locaties nabij de Sint-Janskerk. In pand Roodbol is in dit kader kunst te zien van Simone van de Heuvel. Daarover leest u verderop meer. Let ook op de aangepaste openingstijden. Gouda maakt hernieuwd kennis met een kunstlichtproject in de donkerste tijd van het jaar. Lees verder >>


Komende Expositie

8 t/m 27 januari

Drie jaargangen

De tentoonstelling 'Drie jaargangen' bestaat uit de met potlood bekrabbelde schilderijen die Kees Vossestein de afgelopen jaren maakte, en uit de complete jaargangen van de Binnenkrant van Museum Gouda, vervaardigd door museumkunstenaar Henri Boere. Lees verder >>


Nieuws

OPENING LICHTPROJECT VANDAAG!

Vanmiddag om 17.00 uur verricht Gouda's nieuwe burgemeester Milo Schoenmaker de opening van het lichtkunstproject 5 tot 2500 cd/m² op negen locaties rond de Sint Janskerk. Het project vind plaats in het kader van het eerste lustrum van de Firma Van Drie. De opening is in pand Roodbol. Na de opening leidt saxofonist Ferdi Schukking de aanwezigen naar de overige locaties. U bent van harte welkom. Lees verder >>


Colleges Vrije Academie bij de Firma

hofdames2.jpgWat maakt het ene schilderij tot een meesterwerk en het andere niet? Tijdens de cursus 'Mooiste kunst aller tijden' komt je alles te weten over twintig wereldberoemde kunstwerken. Van een middeleeuws altaarstuk tot modern chinees porselein. Aan bod komen onder andere: het getijdenboek van de Gebroeders van Limburg, Rembrandts 'Honderdguldenprent', 'Hofdames' van Velasquez, Manets 'Bar in de Folies-Bergères', 'De rode kamer' van Matisse, Jackson Pollocks 'Herfstritme', Andy Warhols 'Campbell’s soup' en een installatie van Ai Weiwei.

De colleges worden verzorgd door de Vrije Academie en zijn vanaf eind januari te volgen bij de Firma Van Drie in pand Roodbol. De Vrije Academie heeft ruime ervaring met dit type lezingen. Meestal worden ze aangeboden in de groten steden.

De reeks bestaat uit tien colleges op dinsdagavonden. De prijs bedraagt € 219,00. Inschrijven kan via de website vrijeacademie.nl


Firmanten in het nieuws

●●● Lotte Teusink doet mee aan de Dutch Design Market in Arnhem, op zaterdag 22 en zondag 23 december. Met originele tekeningen en kleine schilderijen tegen een speciale prijs. Daarnaast biedt zij reproducties en customized producten aan. Het adres is Koningstraat 15 in Arnhem. Open za 10.00-17.00 uur, zo 12.00-17.00 uur.

●●● Carina Mathot laat op zaterdag 22 december in haar atelier aan de Peperstraat 46 in Gouda glazen en papieren objecten, olieverfschilderijen, pasteltekeningen en schetsen in oostindische inkt zien. 13.00-17.00 uur en  de glühwijn staat klaar. Zie ook www.ateliermathot.com.


Eerste Kerstdag gesloten

Op 25 december, Eerste Kerstdag, is pand Roodbol gesloten. Ook het lichtproject 5 tot 2500 cd/m² (verder dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur) is deze avond niet te zien. 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

4 januari

Exposant Simone van den Heuvel (van het lichtproject) vertelt over haar schilderijen en installaties en over haar vaak nachtelijke werkwijze.

 

11 januari

Het bestuur nodigt alle firmanten en vrienden van de Firma Van Drie uit voor een gezellig nieuwjaarstreffen. Met bubbeldrank en hapjes. Tevens opening van de tentoonstelling van Henri Boere en Kees Vossestein.

 

Exposities

19 december

Gouda's nieuwe burgemeester Milo Schoenmaker verricht de opening van het lichtkunstproject 5 tot 2500 cd/m² op negen locaties rond de Sint Janskerk. Zie hiernaast.