Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

2 januari 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lichtproject 5 tot 2500 cd/m²

19 december t/m 6 januari  

Lustrumtentoonstelling 5 tot 2500 cd/m² is een groot lichtkunstproject op negen locaties nabij de Sint-Janskerk. Het project liep tot 30 december. In pand Roodbol is in dit kader nog wel kunst te zien van Simone van de Heuvel. Hierover leest u verderop meer. De tentoonstelling in pand Roodbol duurt tot 6 januari. Lees verder >>


Komende Expositie

8 t/m 27 januari

Drie jaargangen

De tentoonstelling 'Drie jaargangen' bestaat uit met potlood bekrabbelde schilderijen die Kees Vossestein de afgelopen jaren maakte, en uit de complete jaargangen van de Binnenkrant van Museum Gouda, vervaardigd door museumkunstenaar Henri Boere. Lees verder >>


Nieuws

Nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari

Traditiegetrouw nodigt het bestuur alle firmanten en vrienden van de Firma Van Drie uit voor een gezellig nieuwjaarstreffen. Met bubbeldrank en hapjes. Hét moment om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Deze keer valt de bijeenkomst samen met de opening van de tentoonstelling van Henri Boere en Kees Vossestein. 20.00 uur in pand Roodbol.


Succesvol lichtkunstproject

lichtkunstklein.jpgHet lichtproject 5 tot 2500 cd/m² op negen locaties rond de Sint Janskerk was een succes. Mede door de inzet van veel vrijwilligers. Bij de afsluiting op 30 december waren er op de drie binnenlocaties in totaal 3331 bezoekers geteld. Een foto-impressie van de opening op 18 december, verricht door Gouda's nieuwe burgemeester Milo Schoenmaker, en de aansluitende rondgang langs de kunstwerken met saxofonist Ferdi Schukking vind je in het digitale expo archief. Binnenkort is daar ook een fotoverslag van de tentoonstelling zelf. Het was de laatste van een serie speciale activiteiten in het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie.


Firmanten in het nieuws

●●● Thea Schulz neemt deel aan de kunstmarkt van Villa Zebra, Stieltjesstraat 21, op de Kop van Zuid in Rotterdam. De markt duurt tot 20 januari. Er is werk te koop van twaalf kunstenaars. Onder andere etsen, tekeningen en objecten. Villa Zebra maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Van Thea zijn er collages en werken met textiel. Meer info op www.villazebra.nl.

●●● Carina Mathot begint op maandagavond 14 januari en op donderdagavond 17 januari een nieuwe cyclus van tien lezingen in Galerie/Atelier Mathot, Peperstraat 46. In 2006 maakte Mathot met haar partner de pelgrimstocht naar Rome en in 2011 de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. De indrukken ervan plaatst ze in de context van kunstgeschiedenis en beeldende kunst. Meer informatie op www.ateliermathot.com.


Geef je mening op het online forum

Heb je je net als Denise geërgerd aan de projectie van een blote vrouw in de Spieringstraat tijdens het lichtkunstproject? Of heb je een mening over een andere tentoonstelling van de Firma? Schroom niet hem te uiten op ons online forum.


Colleges Vrije Academie

hofdames2.jpgWat maakt het ene schilderij tot een meesterwerk en het andere niet? Tijdens de cursus 'Mooiste kunst aller tijden' komt je alles te weten over twintig wereldberoemde kunstwerken. Van een middeleeuws altaarstuk tot modern chinees porselein. Aan bod komen onder ander: het getijdenboek van de Gebroeders van Limburg, Rembrandts 'Honderdguldenprent', 'Hofdames' van Velasquez, Manets 'Bar in de Folies-Bergères', 'De rode kamer' van Matisse, Jackson Pollocks 'Herfstritme', Andy Warhols 'Campbell’s soup' en een installatie van Ai Weiwei. De colleges worden verzorgd door de Vrije Academie en zijn vanaf eind januari te volgen bij de Firma Van Drie in pand Roodbol. De Vrije Academie heeft ruime ervaring met dit type lezingen. Meestal worden ze aangeboden in de groten steden. De reeks bestaat uit tien colleges op dinsdagavonden. De prijs bedraagt € 219,00. Inschrijven kan via de website vrijeacademie.nl

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

4 januari

Exposant Simone van den Heuvel (van het lichtproject) vertelt over haar schilderijen en installaties en over haar vaak nachtelijke werkwijze.

 

11 januari

Het bestuur nodigt alle firmanten en vrienden van de Firma Van Drie uit voor een gezellig nieuwjaarstreffen. Zie hiernaast. 20.00 uur in pand Roodbol.

 

18 januari

In het kader van de tentoonstelling 'Drie jaargangen' geeft Henri Boere uitleg bij zijn tiendelige kunstwerk Kleine Atlas van het Geheugen. Deze atlas is feitelijk een ontwerp voor een geheugentheater. 21.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

25 januari

In het kader van de tentoonstelling 'Drie jaargangen' verzorgen Henri Boere, Kees Vossestein en Ria Volk een avond over de website Half Gouda (www.halfgouda.nl), waarop zij al meer dan zes jaar dagelijks een in Gouda gemaakte foto combineren met een poëtische tekst of een citaat.

 

Zaterdagavondactiviteiten

19 januari

Zaterdag 19 januari doet Gouda weer mee aan het internationale evenement Sketchcrawl. Deze keer is de locatie de Mallemolen in de wijk Korte Akkeren. Lees verder >>