Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

27 februari 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

'Bird Fragments' Marieke van Amerom

19 februari t/m 10 maart  

Marieke van Amerom exposeert recente tekeningen waarin zij dromen verbeeldt. Van Amerom: "Ik heb een levendig nachtelijk droomleven. ’s Ochtends schrijf ik wat van die vluchtige belevenissen op. Later op de dag probeer ik enkele van die droombeelden in  tekeningen te vangen. Dat doe ik zeker al dertig jaar. Naast een enorme berg tekeningen heeft het me een stroom van ideeën opgeleverd." Lees verder >>


Komende Expositie

12 t/m 31 maart

Manifestatie Rood: De Haan en Schulz

De Firma Van Drie organiseert in samenwerking met het streekarchief en de bibliotheek de manifestatie ROOD. Zowel in de bibliotheek, in het archief als in pand Roodbol zijn workshops en exposities met dit thema. In pand Roodbol is in dit kader werk te zien van Mieke de Haan en Thea Schulz. Lees verder >>


Nieuws

Rood Banket op vrijdag 29 maart

rood.jpgSpeciaal in het kader van het project ROOD is er op vrijdag 29 maart een Rood Banket voor firmanten, vrienden en andere rode lekkerbekken. Een (h)eerlijk vegetarisch driegangenmaaltijd in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda. Aanvang 18.30 uur. Kosten voor firmanten en vrienden van de Firma Van Drie 10 euro, anderen betalen 12,50. Reserveren tot 22 maart via 0182-512665 of administratie@firmavandrie.nl


Wie vervangt een computer?

Gezocht: enkele goed werkende, gebruikte computers met Windows 7 voor het kantoor van de Firma. Prijs nader overeen te komen. Reacties naar administratie@firmavandrie.nl.


Firmanten in het nieuws

●●● Jan van Lokhorst exposeert bij Kunstgalerij Fulcotheater in IJsselstein schilderijen op linnen en op plexiglas. Van 1 februari t/m 31 maart 2013, adres Overtoom 3, geopend ma-za 13-23 uur, zo 13-17 uur. www.janvanlokhorst.nl.

●●● Matthé van Oostroms Galerie Lange Dwars laat schilderijen en beelden zien van Anja Postmus. Tot 6 maart in de Lange Dwarsstraat 19 te Gouda, open op zaterdag van 11 tot 17 uur en op afspraak: 06-49738352. Zie www.langedwars.nl.

●●● Anna Sikkers heeft een nieuwe website, www.artanna.nl.

●●● Saskia Serlé maakte samen met veertig vrouwen uit verschillende culturen een vliegende tapijt. Jan Mostert verzorgde een houten fakir. Het tapijt is geland in het Goudse Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1. Het is te bezichtigen samen met kleine tapijtjes, gemaakt door leerlingen van basisschool De Vuurvogel. Dagelijks tijdens kantooruren.

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

1 maart

Vertoning van de film 'Pim Leefsma. M’n werk, ik leef er midden in', gemaakt door Niek van Oostenbrugge, met muziek van Jan Mostert (gitaar). Een keuze van exposant Marieke van Amerom. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

8 maart

'Extatische streling'. Uitvoering van Guus Muller, Arjenne Vossepoel (tekst en stem), Jan Mostert (gitaar) en Dea Epema (basgitaar). Over extase, gregoriaanse gevoeligheden en schaamteloze verlangens. 21.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

15 maart

Opening van het project ROOD bij de Firma Van Drie door Jac Piepenbrock. Met muziek van Jaap Mulder. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

22 maart

Literaire avond in het teken ROOD met onder anderen Klara Smeets. Bram Herens, Arjenne Vossepoel en Mieke de Haan. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagactiviteit

16 maart

In het kader van de manifestatie Rood: een zaterdag voor roodharigen. Zie het Rood Archief. Met onder meer lezing, stylingtips en bezoek aan tentoonstellingen. Van 12.00 tot 17.00 uur in en rond de Jeruzalemkapel en pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteit

17 maart

Muzikant Jaap Mulder is te gast in het Rood Archief in de Jeruzalemkapel. Samen met archiefeigenaar Liset van Dommelen geeft hij de workshop ROOD schilder- en krijtconcert. Vanaf 14.00 uur boven de Jeruzalemkapel. Zie Rood Archief.