Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

13 maart 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Mieke de Haan en Thea Schulz: Rood

12 t/m 31 maart  

De Firma Van Drie organiseert in samenwerking met het streekarchief en de bibliotheek de manifestatie ROOD. Zowel in de bibliotheek, in het archief als in pand Roodbol zijn workshops en exposities met dit thema. In pand Roodbol is werk te zien van Mieke de Haan en Thea Schulz. Lees verder >>


Komende Expositie

2 t/m 21 april

Kunstenaarscollectief Nocturne

NOCTURNE is een collectief van dindi (fotografie), Henrique van Putten (sculptuur), Marie Louise Elshout en Birgitta Sundström Jansdotter (schilderen). De vrouwen en dieren die zij laten zien, verbeelden gevoelens van eenzaamheid, verlangen en onmacht, maar tonen ook hun kracht. Alles in een schemergebied waar ruimte is voor dwalingen, in een werkelijkheid die niet altijd door het licht wordt geduld. Lees verder >>


Nieuws

Kunstveiling voor War Child

Vrijdag 22 maart van 16 tot 18 uur worden in het Huis van de Stad kunstwerken geveild waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting War Child. Het is een onderdeel van de grote actie 538 voor War Child. De kunstwerken zijn beschikbaar gesteld door de firmanten van de Firma Van Drie, acht Goudse fotografen, Saskia Serlé en de Keramiekschool. Firma Van Drie-voorzitter Wijnand Scholtens treedt op als veilingmeester. Zie uitnodiging (met link naar de online catalogus).


Excursie: 'Big Air Package' van Christo in Gasometer Oberhausen

christo-klein.jpgDagexcursie op zaterdag 1 juni naar Oberhausen, waar de Amerikaanse kunstenaar Christo (1935) zijn project Big Air Package heeft gerealiseerd in de Gasometer, de gigantische voormalige gashouder van negentig meter hoog. Buiten de grote sculptuur is er een tentoonstelling van de projecten van Christo van de afgelopen vijftig jaar met foto's, films en ontwerpen. Aan de excursie kunnen maximaal 27 personen deelnemen. De volgorde van inschrijving is bepalend voor deelname. Lees meer in het bijgaande document (word-bestand).


Rood Banket op 29 maart

Speciaal in het kader van het project ROOD is er op vrijdag 29 maart een Rood Banket voor firmanten, vrienden en andere lekkerbekken. Een (h)eerlijk vegetarisch driegangenmaaltijd in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda. Aanvang 18.30 uur. Kosten voor firmanten en vrienden van de Firma Van Drie 10 euro, anderen betalen 12,50. Reserveren tot uiterlijk 22 maart via 0182-512665 of administratie@firmavandrie.nl.


Firmanten in het nieuws

colliding-reds.jpg●●● Lotte Teussink en Else Hofstede nemen deel aan het project ROOD. Niet alleen in pand Roodbol en in de Jeruzalemkapel zijn tentoonstellingen en workshops met het thema ROOD, ook de openbare bibliotheek aan de Spieringstraat doet mee. Daar laat Lotte Teussink het schilderij 'Colliding-reds' zien (foto, detail). Op de binnenplaats van de bibliotheek toont Else Hofstede haar installatie 'Rood'. De laatste zette ook haar profielpagina op de website van de Firma in het teken van Rood.

●●● Claudia Huft, Henrique van Putten, Annemarie van Hooff en Joris Fiselier exposeren van 15 maart tot 10 april in de ontvangstruimte van de Goudse Verzekeringen, Bouwmeesterplein 1 in Gouda. U bent van harte welkom bij de opening, aanstaande vrijdag om 17.00 uur. Open op werkdagen van 10 tot 16 uur.

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

15 maart

Opening van het project ROOD door Ionica Smeets en Jac Piepenbrock. Met muziek van Jaap Mulder. Zie uitnodiging (pdf). 20.30 uur in pand Roodbol.

 

22 maart

Literaire avond in het teken van ROOD met Klara Smeets, Bram Herens, Arjenne Vossepoel, Carolyt Koops, Jan Graafland en Mieke de Haan. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

29 maart

Rood Banket. 18.30 uur in het museumcafé. Reserveer tijdig. Zie kolom hiernaast.

 

Zaterdagactiviteiten

16 maart

Ook in het kader van de manifestatie Rood: zaterdag voor roodharigen. Zie het Rood Archief. Met onder meer lezing, stylingtips, tentoonstellingsbezoek. 12.00 tot 17.00 uur in en rond de Jeruzalemkapel en pand Roodbol.

 

23 maart

Stadsdichter Klara Smeets geeft in het kader van de manifestatie Rood een korte workshop. Een introductie tot de poëzie vol voorbeelden en uitdagende opdrachten. In de bibliotheek aan de Spieringstraat van 13.00 tot 14.30 uur. Deelname kost 12 euro. De opbrengst gaat volledig naar de actie 538 voor Warchild.

 

23 maart

Van een bolletje wol tot een rode designeroutfit: hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? De Jeruzalemkapel staat bol van spinners, wevers, ververs en vilters,en er is een brei- en haakcafé. Zie het Rood Archief.

 

30 maart

Op de zaterdag voor Pasen activiteiten in het kader van de manifestatie Rood zoals paaseieren beschilderen en paashazen maken. In het rood natuurlijk. Meer informatie volgt. In de Jeruzalemkapel. Zie het Rood Archief.

 

Zondagmiddagactiviteiten

17 maart

Muzikant Jaap Mulder is te gast in het Rood Archief in de Jeruzalemkapel. Samen met archiefeigenaar Liset van Dommelen geeft hij de workshop ROOD schilder- en krijtconcert. Zie het Rood Archief.

 

Excursies

1 juni

Dagexcursie op zaterdag 1 juni naar Oberhausen, waar de Amerikaanse kunstenaar Christo (1935) zijn project Big Air Package heeft gerealiseerd in de Gasometer. Zie kolom hiernaast.