Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

8 mei 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Syncretisme: !De mantels

7 t/m 19 mei  

Pablo Ponce exposeert keramiek onder de titel Syncretisme: !De mantels". Syncretisme is het samensmelten van religies of culturen, die samen een nieuwe religie of cultuur vormen. Sinds Ponce zijn geboortestad La Plata in Argentinië verruilde voor Amsterdam vond in hem een vergelijkbaar proces plaats. Tijdens de Goudse Keramiekdagen is pand Roodbol op donderdag en vrijdag vanaf 11 uur open. Lees verder >>


Komende Expositie

21 mei t/m 9 juni

Marij Bouwmans: Dat wat blijft

Nieuw werk van Marij Bouwmans. Een multi-mediashow gebaseerd op inzichten van de kunstenaar over de huid, zowel op letterlijk als figuurlijk niveau. Met gebruik van latex als omhulsel van twee grote sculpturen, op huidschilderijen en in vrolijk genaaide kinderkleertjes.


NieuwS

 

Komende dagen: veel keramiek

margo-luken.jpgMorgen, Hemelvaartsdag, en overmorgen staat de Goudse Markt in het teken van de jaarlijkse Keramiekdagen. Ook zaterdag en zondag vinden nog activiteiten plaats. Bij de Firma Van Drie toont de van oorsprong Argentijnse Pablo Ponce keramiek onder de titel Syncretisme: !De mantels". In de toonkamer bij de Jeruzalemkapel laat de Firma het werk van de Bodegraafse keramist Margo Luken zien. Op donderdag en vrijdag zijn beide locaties open van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Verder is er aanstaande vrijdag een kunstmarkt rond de Agnietenkapel waaraan een aantal firmanten meedoet. Voor meer informatie over de laatstgenoemde activiteiten zie de rechterkolom van deze nieuwsbrief.


Kunstenaars op Hofstedendagen

Ook dit jaar doen kunstenaars van de Firma Van Drie mee aan de Hofstedendagen aan de Bloemendaalseweg op 25 en 26 mei. Ze zijn te vinden langs het Heempad. Dichterskring Gheraert Leeu doet eveneens mee. Het is de 36ste keer dat het evenement wordt gehouden. De deelnemers van de Firma Van Drie zijn:

Lees verder >>


Deelname aan Art & Souvenirs

Van 2 juli t/m 4 augustus is er weer Art & Souvenirs in pand Roodbol. Geef je op als deelnemer! Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma Van Drie met kunstwerken voor een kleine prijs. Tot nu toe kostten de werkstukken van Art & Souvenirs maximaal 100 euro. Om het kwaliteitsniveau te verhogen stelt het bestuur dit jaar de limiet op 500 euro (verkoopprijs vóór aftrek van 20 procent courtage). Het blijft wel de bedoeling dat op de tentoonstelling veel kunst voor een lage prijs wordt aangeboden. Museum Gouda selecteert een aantal kunstwerkjes om te verkopen in de museumwinkel.

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

••• Herre Methorst exposeert tijdens de Biennale van Venetië. Onder de vele internationale kunstenaars mag firmant Herre Methorst als één van de weinige Nederlanders zijn werk tonen. Zijn werk is al vooraf voor iedereen te bezichtigen tijdens de PREVIEW PARTY van Personal Structures in Palazzo Bembo Venetië in Italië op 28, 29, 30 en 31 mei 2013 van 18:00 tot 22:00 uur. Voor meer informatie en entreebewijzen: h.methorst@planet.nl.


Atelier Peter Tredgett nog open

Op verzoek van veel vrienden, kennissen en andere kunstliefhebbers is het atelier van Peter Tredgett enkele dagen opengesteld voor publiek. Voor de allerlaatste keer kun je het atelier van Peter Tredgett bezoeken, zijn teksten lezen en zijn beelden bezichtigen. Zijn werk is ook te koop, waaronder de bronzen beelden, gegoten door de bronsgieterij, Koninklijke Eijsbouts. Na dit weekend zullen de erfgenamen het atelier van Peter ontmantelen. Het atelier is geopend op donderdag 23 en vrijdag 24 mei van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 25 en zondag 26 mei van 10.30 tot 17.00 uur. Of op afspraak via lies.tredgett@gmail.com. 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

24 mei

Informele opening van de expositie Dat wat blijft. Uitsluitend voor Firmanten en Vrienden van de Firma Van Drie. Rondleiding door Marij Bouwmans. 20.00 uur in pand Roodbol.

 

7 juni

Marij Bouwmans bespreekt een van haar oudere werken: de installatie Amplification in Mood. 20.00 uur in pand Roodbol.

 

14 juni

Jaarlijkse bijeenkomst van vrienden en firmanten van de Firma Van Drie. 20.00 uur in pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteiten

26 mei

Opening op zondag van de multi-mediatentoonstelling 'Dat wat blijft' van Marij Bouwmans. Met een inleiding door auteur en storycoach Mieke Bouma. 13.00 uur in pand Roodbol.

 

Excursies

1 juni

Dagexcursie op zaterdag 1 juni naar Oberhausen, waar de Amerikaanse kunstenaar Christo (1935) zijn project Big Air Package heeft gerealiseerd in de Gasometer, de gigantische voormalige gashouder van negentig meter hoog.

Lees verder >>

 

Exposities

9 t/m 12 mei

Tijdens de keramiekdagen van 9 tot 12 mei fungeert de toonkamer bij de Jeruzalemkapel als expositieruimte voor het werk van de Bodegraafse keramist Margo Luken. Open op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees verder >>

 

10 mei

Tijdens de drukbezochte Goudse Keramiekdagen is er op vrijdag na Hemelvaartsdag een kunstmarkt rond de Agnietenkapel waaraan een aantal van onze firmanten meedoet. Deze kunstmarkt telt ruim twintig kramen. Geen glaskunst of keramiek (die vindt men op Markt), maar een keur aan andere kunstuitingen.