Tentoonstellingen en optredens

'Drie jaargangen' - Henri Boere en Kees Vossestein

pauzerenvorigevolgende

8 tot 27 januari 2013 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

De tentoonstelling 'Drie jaargangen' bestaat uit met potlood bekrabbelde schilderijen die Kees Vossestein gedurende drie jaar maakte, en uit de complete jaargangen van de Binnenkrant van Museum Gouda, vervaardigd door museumkunstenaar Henri Boere.

 

Kees Vossestein (1947) schilderde enkele jaren vierkante landschappen in acryl en lakverf, waarin hij ook met potlood werkte. 'Tekenen is betekenen,' zegt hij. 'Zodra iemand door mensenhanden neergezette lijntjes ziet, begint hij te duiden. Zijn het lettertekens? Een afbeelding? Bevatten ze een boodschap? Zijn ze liefdevol en met aandacht neergezet? Gehaast of in razernij? Niemand ontkomt aan het toekennen van betekenissen - en de lijntjes verraden altijd wat. Dat is de grondslag van beeldende kunst.'

 

Henri Boere (1957) studeerde aan de KABK in Den Haag. Als museumkunstenaar vervaardigde hij van eind 2009 tot eind 2012 de Binnenkrant van Museum Gouda. Die unieke uitgave was tot nu toe alleen in het museum te raadplegen. Tijdens deze tentoonstelling liggen de 138 geïllustreerde edities op drie leestafeltjes ter inzage.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed