Tentoonstellingen en optredens

'Sietina en Leefsma in lijn'

pauzerenvorigevolgende

31 maart tot 19 april 2015 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

Het werk van Dace Sietina en Pim Leefsma laat een voorliefde zien voor beelden van een enigszins ongemakkelijke, theatrale wereld. Wat ze ook gemeen hebben: ze leggen die beelden graag vast met een pennetje en wat inkt. Daarnaast is er een gezamenlijke passie voor het beeldverhaal. Leefsma laat een overzicht zien van zijn tekenwerk (in de ruimste zin) van de afgelopen jaren. Sietina sluit hierbij aan met een selectie van illustratief werk, zowel tekeningen als (nieuwe) geschilderde pagina's.

 

Enige tijd geleden kreeg Dace Sietina chronische peesontsteking in haar hand, waardoor ze niet meer kan en mag tekenen. Daarom sloeg ze een nieuwe richting in - ze begon met schilderen. Op deze tentoonstelling laat zij haar geschilderde pagina’s en schetsen voor een komende graphic novel zien.

 

Pim Leefsma (1947) tekent vanaf zijn vroegste jeugd tot nu bijna dagelijks. Als bronnen van zijn tekenkunst kunnen onder andere genoemd worden: Grandville, Wols en Topor. Hij studeerde van 1965 tot 1970 aan de Vrije Academie te Den Haag en is naast schilder en tekenaar ook beeldhouwer. In 1970 ontving hij voor zijn werk de Geert Bouwmeesterprijs. Werk van Leefsma is geëxposeerd op tentoonstellingen in binnen- en buitenland, onder meer in Parijs en Washington D.C. Meer informatie: www.pimleefsma.nl.

 

Dace Sietina (1978) is een Lets-Nederlandse stripmaker, illustrator, schilder en ontwerper van installatiekunst en theaterkostuums. Zij studeerde in 2009 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze publiceert onder meer in Stripburger, kuš! baltic comics magazine, Get Freaky, Popper magazine, East West Magazine, Tiny Pencil, Zone 5300 en NRC Handelsblad. In 2011 ontving zij kunststripprijs, uitgereikt door Joost Swarte. Sietina ontwierp installaties voor diverse stripfestivals, waaronder het Helsinki Comic Festival, en voor een tentoonstelling in Graz, Oostenrijk. Momenteel werkt ze aan een eigen graphic novel getiteld The Haunted Leopard Inn, aan een 'Selfieboek', het Front-Line project van Comixiade en aan een expositie voor het Linz Comic festival in Oostenrijk. In 2016 gaat ze als artist in residence voor drie maanden naar Wenen om te schilderen en decors te ontwerpen voor een eigen straattheatervoorstelling. Zie ook dacesietina.tumblr.com.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed