Tentoonstellingen en optredens

'Voorbij de kastanjes begint de wereld pas'

pauzerenvorigevolgende

20 september tot 9 oktober 2016 (foto's Bram Herens en Kees Vossestein)

 

Kunstenaarsduo Abraham & Elisabeth presenteert schilderijen onder de titel 'Voorbij de kastanjes begint de wereld pas'. Dit gebeurt op de begane grond van het weeshuis. Op de galerij of overloop is een solo-presentatie te zien van ei-tempera schilderijen door Bram Herens, onder de titel 'Human and moral painting 2'. Een vervolg op Herens' gelijknamige solotentoonstelling in 2015 bij de Firma Van Drie. Menslievendheid is in deze serie een ijkpunt.

 

Abraham of Bram Herens (Schoonhoven 1963) heeft een ideaal over de wijsheid van een menslievende geest: een nieuwe visionaire wereld creëren waarin de tegenstelling tussen goed en kwaad centraal staat. 'Wij hebben,' stelt hij, 'de kennis en de mogelijkheid om te kiezen tussen goed en kwaad.' In zijn recente schilderkunst komen moraliserende thema’s voor zoals de zeven hoofdzonden: hoogmoed, jaloezie, boosheid, vraatzucht, wellust, hebzucht en lusteloosheid.

 

In het werk van Herens zijn vaak branden te zien, zoals een vuurzee na een bombardement, of boek-, kerk- en vlagverbrandingen. Het gebruik van een ingewikkelde symboliek roept bij hem de associatie op van een apocalyptische voorstelling, zoals 'de val van de zielen'.

 

Bram Herens is schilder, aquarellist en dichter. Hij is vooral bekend om zijn ei-tempera schilderijen waarin het gezicht van de mens centraal staat. www.bramherens.nl.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed