Tentoonstellingen en optredens

A Ceramic Story, Flow of Time

pauzerenvorigevolgende

15 tot 27 mei 2012 (foto's André Groeneveld)

 

Simon Ward, Yoko Silk en Marco van Teijlingen tonen speciaal voor de Jeruzalemkapel ingerichte keramische installaties onder de titel A Ceramic Story, Flow of Time. De tentoonstelling valt gedeeltelijk samen met de Goudse Keramiekdagen en wordt georganiseerd door de Firma Van Drie. Curator is kunstenaar Toyoko Shimada. Binnen haar project Wonder Tree zijn de afzonderlijke installaties vervlochten tot een geheel.

 

Over de kunstenaars:

 

Simon Ward, Schotland GB, is een internationaal opererend keramiekkunstenaar. In zijn installatie Contemporary Ceramic Curiosities brengt hij reizen door Azië in verband met het milieu van zijn jeugd, een winkel in familiebezit. Hij stelt zijn keramische voorwerpen tentoon als souvenirs. Samen vormen ze een soort driedimensionaal dagboek.

 

Yoko Silk, Japan, is een mixed-mediakunstenaar. Haar installatie Light and Shadow bestaat uit luchtige kleifiguren. Deze organische vormen 'zijn in het vuur geboren en vieren nu het feest van hun levensverhaal', zoals zij het uitdrukt. "ik ben gefascineerd door alle soorten leven in de natuur" zegt Silk, "de Light and Shadow-serie laat deze betovering zien."

 

Marco van Teijlingen, Nederland, is keramist en bloemist. Zijn installatie heet Water Traveler.

 

Gastcurator Toyoko Shimada, van oorsprong Janpanse, is cross-cultureel en multidisciplinair kunstenaar. Zij brengt traditie en moderniteit samen en vervlecht de individuele 'ceramic stories' tot het geheel Flow of Time, de stroom die het bestaan continuïteit geeft. Ze doet dit in het kader van haar kunstproject Wonder Tree, waarmee ze eerder exposeerde bij de Firma Van Drie. Meer informatie over het project op www.wondertree.eu.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed