Tentoonstellingen en optredens

Beelden van schetsen

pauzerenvorigevolgende

3 tot 22 november 2015 (foto's Roboodt en Kees Vossestein)

 

Roboodt stelt materiaal- en ideeschetsen tentoon. Van een aantal exposeert hij ook de uiteindelijke beelden, zoals in de installatie 1 + 1 = 3. Van de overige materiaalschetsen zijn de gerealiseerde beelden op foto’s te zien. Sommige schetsen blijken letterlijk uitvergroot, andere laten een verdere ontwikkeling zien tijdens het maakproces. De schetsen van Roboodt zijn zelden eerder tentoongesteld. Het zijn kunstwerkjes op zich.

 

"Ik kom", zegt Roboodt, "regelmatig op een idee door als volwassene met materiaal te spelen. Je probeert uit of je idee in materiaal kan worden verbeeld, ik noem dat ook wel eens kijken met je handen. Bij tekenen maak je het vaak te mooi, of is het niet realistisch genoeg. Zeker met het materiaal waarmee ik werk is het lastig om dat op papier weer te geven. Daarom kies ik voor een materiaalschets als ik bij een opdracht of idee iets wil laten zien."

 

Roboodt werkt met de materialen lood, glas (19 mm dik) en leisteen. Deze materialen zijn duurzaam, maar veranderen wel onder invloed van de tijd. Daarbij zorgen licht, schaduw of neerslag voor een steeds wisselende uitstraling. Door de beeldtaal en het materiaalgebruik heeft het werk van Roboodt een ingetogen karakter. Zijn beelden kenmerken zich door elementaire vormen en vakmanschap. Vooral de manier waarop hij lood bewerkt is bijzonder. Naast dat hij het lood in vorm klopt, smelt hij het ook en spat of giet dit vervolgens uit.

 

© Firma van Drie 2011-2023 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed