Tentoonstellingen en optredens

Catinka Kersten met 'Antropoceen'

pauzerenvorigevolgende

30 augustus tot 18 september 2016 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

Beeldend kunstenaar Catinka Kersten wil tijdens haar tentoonstelling in de tijdelijke locatie van de Firma Van Drie, het voormalige weeshuis, onderzoeken of het lukt sculpturen te maken die verwijzen naar de landschappelijke geborgenheid van duinen en dijken. Het antropoceen is het huidige geologische tijdvak, waarin de invloed van de mens op de gesteldheid van de aarde merkbaar is. Deze periode begon ongeveer 8.000 jaar geleden.

 

kersten.jpgCatinka Kersten studeerde in 2013 af aan de Koninklijke  Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien heeft zij geregeld sculpturen gemaakt met de hulp van het menselijk lichaam. Zij vormde dieren van katoen, vulde deze met gips en liet ze ondersteunen door mensen. Op het moment dat de dieren werden losgelaten, hadden zij ineens een houding, een karakter, een identiteit.

 

Tijdens de tentoonstelling bij de Firma Van Drie wil ze onderzoeken of een dergelijke actie op een abstracter niveau op zichzelf kan staan: het lichaam en de gips, nu niet meer mens en dier, geen animatieproces, maar stiller, als een landschap. De mens en het mensgemaakte Nederlandse landschap van duinen en dijken en de geborgenheid die zij ons bieden. Vandaar de titel van de tentoonstelling.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed