Tentoonstellingen en optredens

Contrast: Rien Potters en Paul Stamps

Rien Potters (schilderijen) en Paul Stamps (beelden) tonen hun werk op de expositie ' Contrast', van 21 februari tot en met 11 maart. De opening is op vrijdagavond 23 februari. Daarbij zal Arjenne Vossepoel enkele van haar teksten voordragen, soms begeleid door 3qART. De teksten zijn samen met de exposanten speciaal geselecteerd voor deze expositie.
Op vrijdagavond 9 maart is er een optreden van de Schuurband, bestaand uit Dirk Killian, Ab Gouwens, Jan de Jager en Paul Stamps.

 

Rien Potters: "Ik ben geïnteresseerd in mensen, hun gedrag en in dat wat ze wel en niet kunnen. Mijn werk is veelal figuratief en realistisch, vervormd en vaak absurd en dromerig. Ik vind het fascinerend dat ik mensen kan laten zweven. Ik laat onder meer bizarre strand- en badscenes in olieverf op doek, op paneel en in aquarel zien.

Ook presenteer ik een serie paneeltjes met als thema "baden en douchen in huis". De uitvoering van de strand- en badscenes zijn realistisch, fijnzinnig van penseel en vertekend. Ik laat ook een serie absurde aquarellen zien met wisselende thema's over mensen, hun doen, hun wensen en dromen.

Terugdenkend aan Italië heb ik onder het motto “Viva Italia” een serie aquarellen met een impressief bovenaanzicht van Italiaanse kathedralen en tempels gemaakt.

Ook maakte ik een serie subtiele kleurrijke aquarellen met het bovenaanzicht van de polder". 

 

Over Paul Stamps: Gestart als klassiek beeldhouwer halverwege de jaren 70, experimenteert Paul Stamps tegenwoordig met nieuwe kunstvormen. Zijn zoektocht om zich op een nieuwe manier uit te drukken, leidde tot een zeer persoonlijke, geabstraheerde reliëfvorm met figuratieve elementen. Na de millenniumwisseling maakte Stamps weer een grote ommezwaai, nu naar de conceptuele kunst.
In zijn soms manshoge sculpturen en sculptuurgroepen neemt hij de moderne beeldtaal onder de loep. Ondanks zijn experimenteerdrift heeft hij de reliëfvorm nooit uit het oog verloren. Zijn laatste wandreliëfs zijn vervaardigd uit houten platen, sommige verwijzen naar invloedrijke twintig-eeuwse kunstenaars als Kasimir Malevitsj en Pablo Picasso.
Zijn meest recente objecten snijden daarentegen  juist actuele thema's aan.

 

 

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed