Tentoonstellingen en optredens

De schilder die fotografeert

pauzerenvorigevolgende

7 tot 26 januari 2014 (foto's André Groeneveld)

 

Schilder Annemarie van Hooff fotografeert op een volkstuincomplex. Ze stelt bij de Firma drie series tentoon. 'Tuinhuisjes' laat de eigenheid van elk afzonderlijk optrekje zien. De reeks 'Close up' toont abstractere beelden, als in een gedicht, ontdaan van context en vergroot tot een nieuwe voorstelling. 'Expectation' geeft een inkijk in de werkplaats van één moestuinbewoner.

 

Het bewerken van grond voor de productie van voedsel gaat terug tot het stenen tijdperk. Het maakte mogelijk dat de mens zich op één plaats kon vestigen en vormt een fundament van onze huidige manier van samenleven.

 

Op de foto's van volkstuinen is het leven teruggebracht tot veertig vierkante meter. Liefde, geduld en verwachting zijn de drijfveren van grondbewerker en kunstenaar.

 

Behalve vergelijkbare afmetingen kent ieder perceel een bouwwerkje, het tuinhuis. Dat voldoet aan basale architectonische eisen van schoonheid, functionaliteit en stevigheid. Met zijn schijnbaar primitieve uiterlijk, vaak samengesteld uit zorgvuldig verzamelde bouwmaterialen, doorstaat het de jaargetijden. De verscheidenheid aan bouwwerken staat ook voor het unieke van iedere tuineigenaar.

 

In de serie 'Tuinhuisjes' is de fotografie gecombineerd met verf.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed