Tentoonstellingen en optredens

Goed gevonden

groepstentoonstelling

Expositie van 3 t/m 14 juli 

'Goed gevonden' is de titel van de expositie van Saskia Vergunst en Alrik Stelling bij Kunststichting Firma van Drie van 3 tot en met 14 juli. De opening is op 5 juli om 20.30 uur in aanwezigheid van beide kunstenaars. Saskia maakt 3D assemblages van gevonden voorwerpen, Alrik maakt schilderijen deels op basis van gevonden mediabeelden.

 

Alrik en Saskia zagen elkaars werk tijdens AlphenArt kunstroute, eind 2017. Alrik was onder de indruk van het werk van Saskia die daarmee toen voor het eerst in de openbaarheid trad. En Saskia vond het werk van Alrik tof. Alrik – die eenmaal eerder op uitnodiging bij Firma van Drie heeft geëxposeerd – leek het leuk om daar samen met Saskia te exposeren. Ze hebben elkaar dan ook 'goed gevonden' in deze gezamelijke expositie.

 

Saskia Vergunst omschrijft zichzelf als fansastivolle Knunstelnaar en Oudvinder van Denksels. Zij maakt 3D Assemblage Art. 
“Als je nou een roestige spijker of een mooie tak op straat ziet liggen. Kun je dat laten liggen of net zoals ik, oprapen en meenemen? Hamsteren, wat niet is, kan nog worden! Begrijp je? Dan nog wat kringloop winkels en rommelmarkten aflopen. Dit mixen met gedachten en emotie, en er ontstaat een nieuw verhaal in beeld. Oud wordt nieuw, ik ben dus een Oudvinder. Het is pas af als alles klopt. Sommige werken kunnen nog niet de wereld in omdat het juiste stukje nog gevonden moet worden. Geduld hebben en eerlijk tegen jezelf zijn. Als Oudvinder komt het uiteindelijk op mijn pad.”   www.saskiavergunst-art.nl

 

Alrik Stelling heeft de schilderijen uit zijn serie Human vervaardigd met acrylverf, vaak in tonale, blauw-grijzige kleuren, op klein formaat vierkante panelen. Ze tonen mensen, doorgaans slechts ten dele zichtbaar. De afbeeldingen waaieren uiteen en zijn onder andere gebaseerd op beeldmateriaal gevonden in diverse media. Kenmerkend is een bepaalde zwartgalligheid en specifieke humor, mede vervat in de titels. 

Alrik is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten, Den Haag. Zijn schilderijen zijn aangekocht door particulieren, Menzis (winnaar Menzis Jong Talent 2011) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (voor de Nederlandse ambassade te Cuba). Sinds 2014 is hij als kunstenaarslid verbonden aan Pulchri Studio, waar hij in 2015 jurylid was van de Jacob Hartogprijs. www.alrikstelling.nl

 

Deelnemende kunstenaars: Alrik Stelling en Saskia Vergunst

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed