Tentoonstellingen en optredens

Grafiekfestival Analog Borders

pauzerenvorigevolgende

31 mei tot 19 juni 2016 (foto's Kees Vossestein)

 

Drukwerk waarvoor een platvis of een banaan als basis wordt gebruikt? Bij de Firma Van Drie exposeert de Grafische Werkplaats uit Den Haag met experimentele druktechnieken. De Grafische Werkplaats zoekt met haar project Analog Borders de grenzen op van de druktechniek. Dat geeft bijzondere uitkomsten en onvermoede effecten!

 

analog-logo-vierkant-200x200.jpg

Naast werk van Zeger Reyers (van de platvis en de banaan) toont Lisa Blaauwbroek zeefdrukken met speciale inkt, namelijk crème die je normaal gebruikt voor gezichtsmaskers. Navid Nuur gebruikt citroenzuur als zeefdrukinkt. Steijn Peters is gespecialiseerd in traditionele etsen die hij combineert met alledaags materiaal als ketjap, markers, vet en zeep. Ook worden soms bladen vóór het afdrukken beschilderd, waardoor unieke drukken ontstaan. Charlotte van Winden maakt video’s en installaties en bedrukt T–shirts waarbij ze subculturen zichtbaar maakt. Het monumentale werk van Peter Zuur is geïnspireerd op architectuur en de stedelijke periferie. Hij gebruikt foto’s, gomdruk, hars, verf, inkt en andere materialen. Kok Pistolet ten slotte bewerkt de etsplaat zodanig dat een strak gepolijst resultaat ontstaat.

 

Tijdens de expositie zijn er op zondag 12 en 19 juni van14.30 tot 16.00 uur workshops 'huis, tuin en keukenlitho’s' maken. Je vervaardigt je eigen vlakdruk met aluminiumfolie, zonnebloemolie, cola en litho-inkt.

 

Voor het volledige programma van het festival Analog Borders, dat zich grotendeels afspeelt in de Grafische Werkplaats aan de Prinsegracht 16 in Den Haag, zie de festivalwebsite.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed