Tentoonstellingen en optredens

In kleur: Serlé, Fafiani en Stamps

pauzerenvorigevolgende

22 april tot 18 mei 2014 (foto's André Groeneveld)

 

Tentoonstelling van de firmanten Saskia Serlé (schilderijen), Cor Fafiani en Paul Stamps (beelden). Serlé schildert abstracte landschappen in felle kleuren. Fafiani creëert mysterieuze wezens in verschillende materialen. Stamps experimenteert met reliëfvormen met figuratieve elementen. Een kleurrijke, gevarieerde expositie.

 

De schilderijen van Saskia Serlé zijn soms licht figuratief. Als fotografe maakt zij met behulp van photoshoptechniek van verzamelingen foto's nieuwe droomvoorstellingen. Verder is zij grafisch ontwerper. In 2009 schreef zij een boek over graffiti in de Irenetunnel te Delft, de grootste legale spuitplek in Nederland. In 2011 maakt zij een scheurkalender voor 2012 met bizarre verhalen uit het AD met illustraties van wel 100 kunstenaars. Zij heeft een voorkeur voor het organiseren van kunstprojecten waaraan veel kunstenaars meedoen.

 

Cor Fafiani speelt met verschillende materialen en kleuren. Zijn kunst is nooit puur esthetisch, maar een code waarmee hij zijn ideeën kan uiten. Hij voelt zich kunstenaar en filosoof, en gist naar het binnenste van het menselijke wezen, zegt hij. Hij reikt naar onze ontologische kern. Desondanks krijgt de toekijker geen antwoorden of referentiepunten. Het enige wat hem blijft is de twijfel, het onopgeloste probleem van het bestaan. Dat gat kan alleen gevuld worden door kunst. Dat is de enige zekerheid die Cor Fafiani wil uitspreken in zijn werk.

 

Begonnen als beeldhouwer in de jaren 70 experimenteert Paul Stamps tegenwoordig met meerdere kunstvormen. Zijn zoektocht om zich op een nieuwe manier uit te drukken, resulteert in een reliëfvorm met figuratieve elementen. Na de millenniumwissel maakte Stamps een nieuwe ommezwaai, nu naar de conceptuele kunst. In zijn soms manshoge houten sculpturen of sculptuurgroepen neemt hij de moderne beeldtaal van reclame en verkeersborden onder de loep. Bij zijn experimenten verliest Stamps de reliëfvorm niet uit het oog. Zijn recente werk is vervaardigd uit houten platen. Sommige verwijzen naar twintigste-eeuwse kunstenaars als Malevitsj en Picasso, andere snijden actuele thema’s aan.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed