Tentoonstellingen en optredens

In navolging van Rembrandt

pauzerenvorigevolgende

Van 11 tot 30 juni 2013 (foto's André Groeneveld)

 

Firmant en fotograaf Hermen Buurman stelde een tentoonstelling samen van het werk van drie virtuoze etsers en tekenaars. Peter Franssen, Wim van der Meij en Joost Witte. Zij zetten een lange traditie voort van grafisch vakmanschap en toewijding. Wars van modes in de kunst, maar evengoed eigentijds.

 

Peter Franssen

Iedereen moet zijn eigen verhaal kunnen bedenken bij een beeld. Graficus Peter Franssen wil de kijker daartoe graag inspireren. Voor hemzelf is het maken van beelden een passie, een uitlaatklep en de mogelijkheid om wat in zijn hoofd omgaat aan anderen te laten zien. Het beeldende beroep, zegt hij, bestaat uit twee factoren: het proces van maken en het raken van mensen. En dat is van alle tijden. Zie ook www.peterfranssen.nl.

 

Wim van der Meij

Wim van der Meij (1949) studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Sinds 1986 is hij professioneel etser. Vanuit zijn woonplaats Zutphen doet hij inspiratie op in het Nederlandse landschap met zijn rivieren en steden, bomen en schepen. Hij weet 'te suggereren dat er tussen zwart en wit talloze grijstinten bestaan die moeiteloos het complete kleurengamma kunnen vervangen', schreef een criticus over zijn werk. Website: www.wimvandermeij.nl.

 

Joost Witte

Joost Witte (1966) woont en werkt in Harlingen. Hij ontwikkelde zijn tekenvaardigheid door te werken met houtskool naar model. Zijn grafische werk bestaat uit onderzoek naar gedaantewisselingen. Bekende en onbekende beelden zijn uit hun context gelicht en in een nieuw gesternte bijeengebracht. Het toeval krijgt regelmatig een scheppende rol doordat meerdere etsplaten over elkaar heen zijn afgedrukt. Zie www.joostwitte.nl.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed