Tentoonstellingen en optredens

Jan Mostert: Departures

pauzerenvorigevolgende

11 november tot 7 december 2014 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

Het ruimtelijke werk dat Jan Mostert in 'Departures' is geënt op de karakteristieke, hier en daar nog met steenstof bevlekte ruimte van de steenhouwerij die het pand vroeger herbergde.

 

Als centraal object valt de compositie aan één van de hoge ramen op; een onderonsje van twee figuren die zich door hun langgerekte vorm naar het venster lijken te voegen. Het leuntafeltje waaraan dit houten beeld steun vindt, biedt hoogstens ruimte voor een korte uitwisseling. Het is geen romantische setting maar een vluchtige aanwezigheid. Uitzicht door het raam versterkt dat gevoel.

  

Het overige werk bevindt zich als reliëf aan de resterende wanden. Een versleten loket in de buurt van de ingang zou een tolhuisje kunnen zijn. Het geeft deze expositie enigszins de indruk van een installatie.

 

De houten beelden van Mostert hebben over het algemeen een naturalistisch en monumentaal karakter, hoewel zijn recente werk sterk neigt naar abstractie. In alles komt Mosterts verleden als meubelmaker en timmerman naar boven. Het archaïsche hout voegt door zijn toedoen iets toe aan de surrealistische uitstraling van het totaal.

 

De tentoonstelling wordt geopend door Martijn Junte. Tijdens de expositie zijn er optredens van Paris-Nice en 3qART (in beide speelt Jan Mostert gitaar), van duo Jan en Jonne Mostert en van DJ Johan.

 

Zie ook www.janmostert.com.

 

© Firma van Drie 2011-2023 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed