Tentoonstellingen en optredens

Keramiek van Margo Luken

pauzerenvorigevolgende

9 tot 12 mei 2013 (foto's André Groeneveld)

 

Tijdens de keramiekdagen van 9 tot 12 mei fungeert de toonkamer bij de Jeruzalemkapel als expositieruimte voor het werk van de Bodegraafse keramist Margo Luken.

 

Luken vestigde haar naam aan het eind van de jaren tachtig met strakke, gedraaide vormen, vaak dubbelwandig en gedecoreerd met kleurrijk kleislib. Geleidelijk specialiseerde zij zich in porselein, waarvan op deze tentoonstelling veel variaties te zien zijn. Ook past ze de techniek toe van handgesneden geometrische vlakken, die zij aan elkaar hecht tot levendige vormen.

 

Het in deze tentoonstelling getoonde kleed van porselein is een steeds veranderend object, waarin wisselende objecten worden 'ingeregen'. De basisvormen ervan zijn de ruiten van Penrose, de wiskundige die ontdekte dat je met twee simpele ruiten de meest ingenieuze patronen kunt maken.

 

Margo Luken werkt als docent keramische vormgeving bij Parkexpressie in Alphen a/d Rijn. Meer informatie over haar en een overzicht van haar objecten is te vinden op www.margoluken.nl.

 

Tijdens de keramiekdagen is zij in de toonkamer bij de Jeruzalemkapel aanwezig om haar werk toe te lichten.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed