Tentoonstellingen en optredens

Kunst en ambacht: 'Nomade-Monade'

pauzerenvorigevolgende

1 tot 20 september 2015 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

Tentoonstelling in het kader van het thema van Open monumentendag 'Kunst en ambacht' in rijksmonument pand Roodbol. Tom van As laat geschilderde landschappen zien uit de naaste omgeving. Bram Tackenberg fotografische portretten van ambachtslieden uit Slowakije. Ze doen dit onder de titel 'Nomade-Monade'. In het weekeinde van Open Monumentendag zijn ze aanwezig om een toelichting te geven op de titel van de tentoonstelling en op hun werk en werkwijze.

 

Tom van As (1932) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij schildert ter plekke landschappen in olieverf, acryl en aquarel en geeft daarin les. Zijn atelierwerk betreft portretten en tekeningen/collages over de ongemakkelijke verhouding tussen verbeelden en verwoorden. Van As schrijft ook gedichten en liedteksten, o.a. gebundeld onder de titel 'De post is laat vandaag'. Zie tomvanas.nl.

 

Bram Tackenberg (1974) is fotograaf en maakt portretten in opdracht evenals vrij werk in de studio en op locatie. Zijn werk focust op de stad en het leven in de stedelijke omgeving, waarin het ontleden als wel het samenvoegen van de mens en haar omgeving centraal staat. Door weg te laten, laat hij zien. Zie www.bramtackenberg.nl.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed