Tentoonstellingen en optredens

Kunst in kabinetten

Museum de Bierumer School, een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in een oud schoolgebouw in het Groningse dorp Bierum, verblijft tijdelijk als ‘museum in residence’  bij Firma Van Drie in Gouda van 13 juni t/m 15 juli. De Bierumer School is een open en actief huis voor installaties, kunst aan de wand, audio, film, lezingen en workshops, een kunstinitiatief van beeldend kunstenaars Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos. Beiden runden in het verleden Museum de Verborgen tijd in Gouda. Zij hebben de afgelopen jaren een aantal kunstenaars uitgenodigd om een kabinet te vullen met kunst of tot een kunstobject te maken. Een aantal van deze kabinetten wordt geëxposeerd bij Firma Van Drie.

 

 

 

Naast de expositie van de kunstkabinetten zijn er extra activiteiten op elke vrijdagavond. zoals een presentatie van de Bierumer school, een filmverslag van het EemsProject en drie speciaal voor Bierumer school gemaakte films: We invented nothing’ van Lisa Kovalenko en Julija Paškevičiūtė, 'Thinking head’ van Eirik Rønneberg en ‘Het kabinet der duisternissen’ van Arlette Boerlage. 

De opening van de expositie is op vrijdagavond 15 juni om 20.30 uur. Katja van de Kamp, secretaris van Stichting Bierumerschool, gaat in gesprek met Paula Biemans, Jan Pieter van den Bos en Manja Kindt, alle drie beeldend kunstenaar in Bierum en verantwoordelijk voor de tentoonstellingen in de Bierumer School. http://www.bierumerschool.nl/

 

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed