Tentoonstellingen en optredens

Leni van den Band en Cisca Poldervaart: Van Stal tot Adoptiepand

Vanaf 16 mei exposeren Leni van den Band en Cisca Poldervaart in het pand van de Firma. Het historische pand waarin geëxposeerd wordt speelt zelf een belangrijke rol in de expositie. Leni heeft de geschiedenis van het pand Roodbol uitgezocht en exposeert het resultaat in boekvorm (presentatie van het boek op 20 mei) en in multi-media-vorm. Cisca Poldervaart is beeldend kunstenaar in Utrecht. Zij ziet een ander verleden, namelijk de beelden die gezien en gehoord werden via de ramen aan de achterkant van het pandje.

 

Geluiden vanuit het oude Catharina Gasthuis met zijn dolhuis en via de voordeur de gesel van het geloof en het licht van de kerkramen. Voor haar is het uitgangspunt datgene wat de stenen van Roodbol in de loop der tijden gezien en opgeslagen hebben en toont de schaduwen van weleer. Zij reageert op een sobere en poëtische manier met haar vooral grafische werk op deze plek en op Leni’s ingrepen van de ruimte. Al het werk is speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt.

Op de opening 20 mei om 16.00 uur zal het boek over het pand Achter de Kerk 13 gepresenteerd worden en kun je naar de geschiedenis kijken in een diapresentatie.

 

© Firma van Drie 2011-2023 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed