Tentoonstellingen en optredens

LichtKunstGouda 2017: X-treem

In deze 6e editie presenteert kunststichting Firma van Drie voor haar 10-jarig jubileum dit jaar 10 lichtkunstwerken en installaties met het thema ‘X-treem’. Na uitsluitend wit in 2016, worden in deze editie extreem veel kleur en andere extremiteiten in lichtkunst getoond. Een aantal kunstenaars heeft zich hierbij laten inspireren door het extreem gewelddadige wereldnieuws van dit jaar.

 

Wat is er zoal te zien en te beleven? Ervaar de X-treem ronddraaiende led-licht installatie ‘Phyllotaxis’. Dit nieuwste werk van Joris Strijbos en Daan Johan laat je in een hypnotiserende draaikolk van abstracte kleurenpatronen kijken. De XXL lichtkunstobjecten van Robert Roelink vallen op door heftige kleuren en een opvallende verschijningsvorm, zoals het knalgele ‘Fallen Humanity’. Ook opvallend én X-tra hoog is de rode neon-installatie ‘To see or not’ van Paul Baartmans in de museumtuin. Robin Weijers toont met zijn ‘X-swings’ twee interactieve lichtschommels, waarbij bezoekers zelf de beamer en lichten mogen aansturen. X-treem heftig zijn zowel het licht als de gekleurde nabeelden van de stroboscopische lichtvelden die bezoekers kunnen ervaren bij het werk ‘Spectra’ van Matthijs Munnik. Naast alle heftigheid ook rust in de vorm van het X-treem kwetsbare Suikerwerk door Mayke Verhoeven. Ervaar het zelf en ga X-treem bij LichtKunstGouda

De expositie is ’s avonds tussen 17.00 en 21.00 uur te zien in de Jeruzalemkapel, het pand Roodbol van de Firma Van Drie en de aangrenzende tuin van Museum Gouda, allemaal op loopafstand van elkaar. Tijdens Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 15 december is LichtKunstGouda eXtra lang geopend, van 14.00 tot 22.00 uur!

Kijk voor het volledige programma, deelnemende kunstenaars en filmopnamen van vorige edities op LichtKunstGouda 2017

 

Download HIER de flyer met het programma (pdf)

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed