Tentoonstellingen en optredens

Lustrumtentoonstelling 5x5x5

pauzerenvorigevolgende

10 t/m 29 april 2012 (foto's André Groeneveld)

 

Vijf jaar geleden werd de Firma van Drie opgericht. In het kader van dit lustrum selecteerde bestuurslid en gasttentoonstellingsmaker André Groeneveld vijf firmanten: Birgitta Sundström Jansdottir, Casper Cammeraat, Henrique van Putten, Kees Vossestein en Piet Spek. Hij vroeg hen een nieuw werk te maken in een oplage van vijf stuks: een multiple.

 

Een multiple is een in beperkte oplage gemaakt werk dat niet exact gelijk hoeft te zijn, zoals bijvoorbeeld bij litho. Een multiple mag ook bestaan uit een serie van vijf gelijksoortige werken. De organisator moest daarbij denken aan een prentbriefkaartserie die tussen 1890 en 1930 werd uitgegeven. Hierop poseert een meisje in zes verschillende poses, op de ene met het hoofd naar links bij de andere naar rechts, dan weer kijkend naar onder, boven etc. Andere inspiratiebronnen zijn de projecten van 'Kunst op Kamers' in De Rijp en de multiples en exposities van Galerie de Multiples te Parijs.

 

De geselecteerde kunstenaars en firmant zijn Birgitta Sundström Jansdottir (portretschilderijen), Casper Cammeraat (fotowerken), Henrique van Putten (stoffen beesten), Kees Vossestein (landschapjes op aluminium) en Piet Spek (landschappelijke schilderijen).

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed