Tentoonstellingen en optredens

Meter, Kingma en Huft in 'Wasdom'

pauzerenvorigevolgende

2 tot 21 juni 2015 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

Over de zon, de maan, de aarde, de mens en de vogels die daar tussenin leven. Tentoonstelling van Inez Meter (woorden), Atty Kingma (stof) en Claudia Huft (beelden).

 

Dichter Inez Meter vindt veel inspiratie in samenwerking met kunstenaars van uiteenlopende aard, samenwerkingen die spontaan ontstaan. De tentoonstelling Wasdom is een resultaat van drie generaties met verschillende disciplines, waarover de toeschouwer kan oordelen. Tijdens de tentoonstelling zal een bibliofiele uitgave verschijnen met gedichten en drie etsen in een zeer kleine oplage. Op de uitgave kan ingetekend worden tijdens de openingsuren van de expositie. Dit unieke bundeltje is kostbaar en kan, op aanvraag en met begeleiding, worden ingezien.

 

Kostuummaker Atty Kingma is gefascineerd door plantaardige vormen. Ze verheugt zich elke lente op hun verschijnen en is geboeid door groeiwijze, vorm en textuur van planten. Met haar achtergrond als kostuumontwerper denkt zij meteen aan een uitwerking in stoffen. Plantaardige vormen zijn dan ook het uitgangspunt van haar textiele objecten. Door de samenwerking met Inez Meter kwam zij in het bezit van een doosje met insnoertuig (strikceintuurs van jurken en dergelijke) door de jaren heen. De zee en de maan inspireerden haar verder tot het draagbare werk dat ze op deze tentoonstelling toont.

 

Beeldend kunstenaar Claudia Huft deed als kind kikkervisjes in potten en hield bij hoe die zich ontwikkelden. Van gevonden takken of drijfhout uit zee maakte zij vogeltjes. Zulke dingen, wist ze, wilde ze haar hele leven blijven doen. In de natuur passen alle vormen in elkaar, dat voel je wanneer je stukjes in handen hebt. Na zeven jaar als bloemist, wilde ze niet langer in opdracht werken, maar autonoom. Ze ging daarom naar de kunstacademie, waar ze vaak met gevonden hout aan de slag ging. Op de expositie Wasdom staat voor haar de zon centraal. De zon maakt de aarde warm, geeft de planten licht, maakt de mensen blij en dringt door tot diep in onze cellen. Hij is de oudste. En gelukkig is er ook de maan - dan zien we nog iets in de nacht. Met licht groeien we op tot wie of wat we zijn.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed