Tentoonstellingen en optredens

New Mélange

externe kunstenaars

Expositie van 18 september – 6 oktober 2019 

Jaarlijks selecteert Firma Van Drie getalenteerde kunstenaars die in datzelfde jaar zijn afgestudeerd. Dit jaar zijn dat twee studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) Den Haag. Linhuei Chen en Just Alex. De expositie is te nu zien tot en met 6 oktober.

 

Linhuei Chen (1981 Peng-Hu, Taiwan) Ze heeft haar vaderland Taiwan verlaten, ze is een allochtoon, ze is ook partner en ouder van twee kinderen. Ze heeft meerdere identiteiten en schakelt voortdurend van de ene naar de andere identiteit. Het roept complexe gedachten op over haar eigen geschiedenis, over het heden en de toekomst. Dat alles weerspiegelt zich in haar kunstwerken. Die gaan over het verlangen naar hamonieuze familierelaties tussen oorspronkelijke, echtelijke en binnen het eigen gezin. 

 

Nieuwsgierigheid en humor spelen ook een belangrijke rol in het artistieke oeuvre van Linhuei Chen. Haar werk is intuïtief, speels en beperkt zich niet tot één medium. Schilderijen, aquarellen, collages, objecten en videowerken vormen samen één verhaal. Bij de Firma Van Drie toont Chen een reisverhaal "Third Space" Het is haar reisverhaal, haar zoektocht naar een andere dimensie; een soort tussenruimte. Een plek waarin haar inheemse cultuur en herinneringen uit Taiwan samenkomen met die van de dagelijkse realiteit in de westerse Nederlandse samenleving. Meer informatie Linhei Chen

 

Aliaksandra Puhachova ofwel Just Alex (1996 Minsk, Belarus) is eveneens opgegroeid in een heel andere cultuur, die van Wit-Rusland of Belarus. Bij Alex geen meerdere media maar vooral verf en schilderen. Maar haar werken zijn ook een zoektocht en zoals ze zelf zegt: "Als zodanig bakenen doeken een plek af die ruimte laat voor meditatie en voor het observeren van botsingen en veranderingen die uiteindelijk leiden tot detaillering." Schilderen is voor Alex een geweldig gevecht. Het heeft iets weg van haar sportieve verleden: boksen - het meest 'hoge' van alle sporten. Ze raakt nog steeds geïnspireerd door de filosofie erachter.

 

Wanneer ze aan een schilderij begint ziet ze een boksring voor zich met het doek als haar tegenstander. Alle gebaren van het schilderen zijn hits, zijn stoten zoals tijdens een wedstrijd. Ze experimenteert en manipuleert met de textuur van het doek met de kleurtheorie, vlakverdeling en haar penseelvoering. Haar studio is een plek waar materialiteit transformeert tot spiritualiteit. Het geweldige gevecht dat schilderen voor Just Alex is, wordt zo ook een geweldige vorm van meditatie. Meditatie zien we ook terug in de 'en plein air' vervaardigde landschappen 'Etudes', die Alex gebruikt als startpunt voor haar studiowerken. Ze maakte deze schetsen buiten, in en geïnspireerd door het landschap in haar geboorteland Belarus. Ook hierin zien we haar zoektocht, haar gevecht, maar ook bevlogenheid en beschouwing. Meer informatie Just Alex

 

Deelnemende kunstenaars: Linhuei Chen en Aliaksandra Puhachova ofwel Just Alex

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed