Tentoonstellingen en optredens

Paul Boermans Collected Photo Works

pauzerenvorigevolgende

20 november tot 2 december 2012 (foto's André Groeneveld) 

 

Paul Boermans (Zwolle 1948) zoekt aansprekende composities, structuren en vormen via de lens van zijn camera. Dat vergt goed kijken en intensief werken aan een eigen creatie. Zijn composities vormen één beeld. Hij beschildert de foto's met waterverf. Dat maakt ze vrolijk, levendig en origineel.

 

Op de tentoonstelling is een combinatie van fotografieën en beschilderde fotobeelden met waterverf zien. De oorsprong is steeds een detailfoto van structuurvormen in zand, op muren, in hout of in de lucht. Van water, rotsen, bomen of wolken. Of van gebouwen, een huis, een brug, een auto of een stoel. In de gefotografeerde structuurvorm is vaak een ander beeld te herkennen, dat door verdere bewerking met waterverf wordt benadrukt. Werken aan dat nieuwe beeld-in-het-beeld geeft Boermans voldoening en inspiratie.

 

Ook zijn er fotobeelden te zien in compositie, die licht beschilderd zijn en enkele tweeluiken van onbewerkte foto’s, aan elkaar gekoppeld met scharnieren. De meeste werken zijn ingelijst op een formaat van ongeveer 60x80 cm. Boermans maakte het tentoongestelde werk in 2011 en 2012.

 

Zie ook www.paulb-photoworks.nl.

 

Tegelijk met Boermans' tentoonstelling in pand Roodbol heeft hij op deze site een online-expo.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed