Tentoonstellingen en optredens

Riet Danz: Passie voor papier

pauzerenvorigevolgende

17 februari tot 8 maart 2015 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

De Goudse Riet Danz maakt van alles van papier. Ze beplakt er paneeltjes mee, kreukelt en strijkt glad, beschildert, verwerkt tot vanen, pagodes, vogels, fabeldieren, kruipbeestjes en 'oerwezens'. Aanvankelijk benutte ze het papier alleen tweedimensionaal, maar na de sprong ermee naar ruimtelijk werk is er voor haar geen weg terug.

 

Zelf zegt ze: "Ik heb in m'n leven heel wat papier gebruikt. Eerst alleen twee-dimensionaal, om op te tekenen en aquarelleren, maar op een gegeven moment wilde ik meer. Ik verkreukelde papier en streek het weer glad; de resterende rimpels voegden bij het beschilderen diepte toe."

 

"Papier is een heerlijk materiaal om mee te werken. Het is licht, kwetsbaar, maar toch sterk en het laat zich prachtig knippen, snijden, vouwen, plakken en beschilderen. Naarmate ik het meer in m'n vingers kreeg kon ik het ook vrijer en drie-dimensionaal vormgeven en zo ontstonden mijn fabeldieren en 'oerwezens', die ik beschilderde tot ze een bronsachtig uiterlijk hadden. Daarna maakte ik kleurige vreemde vogels en kruipbeestjes. En toen ontdekte ik ook nog eens de avocado...!"

 

Zie ook www.danz.nl/riet.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed