Tentoonstellingen en optredens

Solotentoonstelling Sjaak van Rhijn

pauzerenvorigevolgende

1 tot 21 april 2014 (foto's André Groeneveld en Kees Vossestein)

 

Tentoonstelling van het laatste werk van Sjaak van Rhijn, een serie kleine sculpturen. De van origine Goudse kunstenaar woont en werkt in Frankrijk, waar hij vooral geïnspireerd werd tot het maken van stenen beelden. In Gouda zijn deze op verschillende plaatsen te zien. Onder andere bij de Mallegatsluis, waar een granieten beeld de wisselende waterstanden tussen Hollandsche IJssel en stadsgrachten als thema heeft.

 

De laatste jaren werkt Van Rhijn vooral met glas en plexiglas. Vorig jaar voltooide hij een groot glazen reliëf voor het nieuwe Paleis van Justitie in Amsterdam. Momenteel werkt hij onder meer aan kleine sculpturen zoals die nu te zien zijn in pand Roodbol. Tot en met Tweede Paasdag.

 

In zijn atelier in Gouda aan de Nieuwe Haven 308 laat Van Rhijn jaarlijks werk zien tijdens de open atelierroute door de binnenstad. Ook dit jaar zal dat gebeuren, op 12 en 13 april. Vorig jaar ontving hij bij deze gelegenheid van de jury de originaliteitsprijs.

 

Van Rhijn volgde zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar hij in 1974 afstudeerde. Zie ook sjaakvanrhijn.nl.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed