Tentoonstellingen en optredens

Solotentoonstelling Yumiko Yoneda

pauzerenvorigevolgende

14 tot 26 augustus 2012 (foto's André Groeneveld)

 

De ruimtelijke werken van Yumiko Yoneda hebben een herkenbare vorm. Ze zijn wit, rond en verstild. Ze lijken een van binnenuit gespannen organisch volume te hebben. Op vrijdagavond 24 augustus mogen ze worden opgepakt en betast tijdens de workshop 'Ervaar een Sculpture In Hand van Yumiko Yoneda'.

 

De werken worden vaak aan de muur geplaatst, maar ook in de ruimte, op de sokkel of direct op de vloer. Soms staat een beeld alleen, soms in een groep. De kleinere details zijn bewust verlaten, gefocust is op de vorm zelf. In haar abstracte beelden worden ingetogen gevoelens uitgedrukt.

 

De materialen die Yoneda gebruikt zijn gips, boetseerklei en polystyreen. Bij de Firma Van Drie laat zij de meest recente beelden zien van haar series 'Little Garden' en 'Portrait Of Mind'.

 

Yumiko Yoneda werd geboren in 1965 in Matsue, Japan. Zij woont en werkt sinds 1990 in Den Haag en een paar maanden per jaar in Matsue.

 

Yoneda studeerde beeldhouwkunst aan de Rijksuniversiteit in Matsue (1983-1987) en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht (1988-1990). Sinds 1990 exposeert zij regelmatig in Nederland en in het buitenland, onder andere in Japan en de VS. Website: www.yumikoyoneda.com.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed