Tentoonstellingen en optredens

Tekeningen Montemann en Van Oostrom

pauzerenvorigevolgende

22 november tot 11 december 2016 (foto's Henri Boere en Kees Vossestein)

 

Thea Montemann en Matthé van Oostrom hebben enkele keren samen wand-grote tekeningen geëxposeerd. Deze keer, bij de Firma Van Drie, hanteren zij een bescheidener formaat. Hun onderwerpen zijn divers: autonoom en surrealistisch werk waarbij de gebouwde omgeving vaak de boventoon voert.

 

Matthé van Oostrom (Amsterdam 1944) probeert in zijn werk de werkelijkheid te kneden. Dit komt vooral tot uitdrukking in zijn schilderijen. De meeste hebben een surrealistische uitstraling. Vereenvoudigde landschappen worden gecombineerd met realistische en fantasiewezens of -objecten. Gebouwen vormen veelal een uitgangspunt in de compositie. Deze werkwijze 'verbuigt' de werkelijkheid. Het werk is vaak vrolijk van kleur en daarmee in contrast met de achterliggende boodschap.

 

Thea Montemann woonde en werkte vele jaren in Amerika. Daar raakte ze geïnspireerd door de architectuur van de Nieuwe Wereld en door verlaten woestijngebieden. Ze is een kunstenaar van de eenzaamheid, de verlatenheid. In haar werk is vaak een enkele figuur te zien, die geen deel uitmaakt van de wereld om hem of haar heen. Montemann studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Enkele van haar werken zijn aangekocht door Link Art Companie (Haarlem) en diverse werken zijn in  het bezit van bedrijfs- en privéverzamelaars. In Gouda is werk van haar te koop bij Hans den Hollander Art & Design.

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed