Tentoonstellingen en optredens

Verknipt, een ode aan de vrouw

pauzerenvorigevolgende

30 november tot 18 december 2011 (foto's André Groeneveld)

 

De Amsterdams beeldend kunstenaar Marijke Vijfhuizen exposeert tekeningen/collages waarin de schoonheid van de vrouw - met al haar onvolkomenheden - centraal staat. De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Gerard de Kleijn, directeur van museumgoudA.

 

Marijke Vijfhuizen kiest wel vaker de vrouw als onderwerp in haar werk, omdat zij houdt van eigenzinnige en karakteristieke vrouwen. Het ideaalbeeld van de vrouw is bij iedereen bekend. En zij wordt al photoshoppend steeds strakker van vorm. Elke onregelmatigheid wordt er uitgeknipt. Vijfhuizen verknipt in haar collages de vrouwen juist om de schoonheid van al hun onvolkomenheden tot uiting te brengen. Mooi is relatief, stelt zij.

 

Vijfhuizen toont vijftien tekeningen over de vrouw, versneden en gemixt met felle kleuren plastic, Japans, bewerkt of andersoortig papier. Elk werk vertelt weliswaar zijn eigen verhaal, maar samen geven zij een overzicht van de schoonheid van de vrouw waarbij het niet meer uitmaakt of een vrouw mooi of lelijk is, dik of dun, jong of oud. Uitstraling, dat telt!

 

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed