Exposeren bij de Firma

ExposerenKunstcentrum Firma Van Drie streeft naar tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment. Exposeren in het pand Achter de Kerk 13 te Gouda gebeurt op uitnodiging van de tentoonstellingscommissie. De commissie nodigt niet alleen kunstenaars uit, maar ook tentoonstellingsmakers die werk van anderen willen tonen. De commissie staat altijd open voor suggesties.

 

Heb je een idee voor een expositie, manifestatie of optreden? E-mail de tentoonstellingscommissie.

 

Als exposant en tentoonstellingscommissie tot een afspraak komen, tekenen zij een contract. De belangrijkste bepalingen in het contract betreffen de tentoonstelling en de voorwaarden die daaraan verbonden zijn, de verantwoordelijkheid voor transport, promotie, beveiliging, verzekering en de verkoop.

 

De tentoonstellingen van Kunstcentrum Firma Van Drie gaan gepaard met een bijbehorend programma van activiteiten op vrijdagavond. Het is de bedoeling dat de exposant dit programma in overleg met de tentoonstellingscommissie samenstelt.

 

De tentoonstellingen lopen van woensdag tot en met zondag. Maandag en dinsdag worden gebruikt voor het afbreken en opbouwen.

 

Nog geen firmant van de Firma Van Drie? Kijk dan op de pagina Firmant worden.

 

Afmetingen van het pand

De voor tentoonstellingen te gebruiken vloeroppervlakte van pand van de Firma is ongeveer 33 vierkante meter. De plattegrond met de afmetingen van de wanden zijn te vinden op deze tekeningen in pdf-formaat.

 

Online exposeren

Exposanten bij Kunstcentrum Firma Van Drie hebben de mogelijkheid om tegelijk met hun tentoonstelling in pand Roodbol een online expositie te houden op deze website, getiteld 'Uitgelicht'. De tijdsduur is gelijk of langer (als zich niet direct een volgend onderwerp aandient).

 

Omdat niet alle exposanten van de mogelijkheid van een online expo gebruik zullen maken (wie een goede website heeft, zal vaak liever daarnaar verwijzen), bestaat daarnaast de mogelijkheid voor firmanten van Kuntcentrum Firma Van Drie om met een online expo één maand lang extra aandacht te vestigen op hun werk. De kosten hiervoor bedragen 25 euro.

 

Bij verkoop voortvloeiende uit een online expositie komt 20 procent van de verkoopsom ten goede aan Kunstcentrum Firma Van Drie. Voor vragen wende men zich tot de tentoonstellingscommissie.

 

Een online expo telt maximaal 25 foto's. Deze worden digitaal, op het formaat van 800 pixels aan de langste zijde, toegestuurd aan de webmaster van de Firma Van Drie. De foto's zijn genummerd op gewenste volgorde en worden vergezeld van een lijst met omschrijvingen van de afgebeelde werken (titel, jaar, afmeting, materiaal/techniek, prijs). Om het de webmaster makkelijk te maken het lijstje over te nemen, doe je er goed aan vooraf contact met hem op te nemen.

 

Hoe je het beste je kunstwerken kunt fotograferen, zie je op een filmpje van Saatchi Online.

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed