Overdracht kunst aan museum

Gisteren, 14 januari, vond de overdracht plaats van een selectie digitale grafiek van Piet van Mook aan Museum Gouda. Tevens werden de drie kunstwerken van de Firma Van Drie overgedragen. Het museum koos deze werken om op te nemen in zijn collectie, voorafgaande aan de veiling van Burgvliet-kunstwerken. Namens de Firma ondertekende coördinator Arjenne Vossepoel de akte.

 

dsc07304a.jpgTemidden van vrienden en bekenden van Piet van Mook vond niet alleen de overdracht plaats van veel digitale grafiek van diens hand, ook onthulde hij samen met museumdirecteur Gerard de Kleijn het door Piet zelf gerestaureerde jeugdwerk van eigen hand voorstellende een portret van Jan Houkes. Dit is een van de drie door de Firma geschonken werken uit de oude Burgvliet-collectie.

 

Voor de documentatie bij de andere twee geschonken Burgvliet-kunstwerken zou het museum graag meer informatie willen. Als er onder de lezers van de nieuwsbrief mensen zijn nog iets kunnen vertellen over de makers of de kunstwerken, worden zij verzocht contact op te nemen met coordinator@firmavandrie.nl. Het gaat om een ets, voorstellende het zelfportret van W.H. van Norden en om een kinderportretje in pastel van Cornelis van Leeuwen.

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed